Fennies Woking

A retrofit project of a locally listed Victorian building to create a 120-space nursery school with a series of naturally lit rooms designed specifically for the different age groups.

Practice Director Sophie Griffiths was project architect for the design and delivery of this project during her time at CF. Architects. The reconfiguration and refurbishment of the building was designed in close collaboration with the client and local Planning and Conservation Officers to sensitively restore the existing building and redesign an existing 1970s extension. A new charred timber façade punctuated with bright yellow windows at different levels provides views of the outside from different perspectives for the young users. The main building was sensitively restored to retain existing features and create generous, bright nursery spaces. The project was shortlisted for the 2018 AJ Retrofit Awards.

Location  Woking, Surrey
Client  Fennies Day Nursery
Total value Undisclosed
Status Completed
Photography MY MY Photography
f-1200x800-1.jpg
f-1200x800-2.jpg